În cazul adulților tineri, un studiu, a demonstrat că facebookul poate fi asociat cu un risc crescut de depresie.  Oamenii de știința au observat că platformele social media, inclusiv Facebook, Tik Tok și Snapchat au fost asociate cu un risc crescut de a apărea simptome depresive care pot duce la instalarea depresiei. Anul acesta a ieșit un alt studiu care a demonstrat că Instagramul și TikTok-ul pot afecta sănătatea mentală a adolescenților.

Fotografie de Lisa pe Pexels.com

Simptomele care apar sunt de scădere a stimei de sine, tulburări de comportament alimentar și chiar gânduri suicidare în randul tinerilor, care utilizează aceste aplicații. De asemenea studiile demonstrează că impactul este și asupra psihicului adulților.

Pandemia a schimbat foarte mult modul în care lucrăm, ne alimentăm, facem shopping și folosim social media. Conform unui studiu, realizat de Statista, o companie de cercetare din America, americanul de rând statea pe social media în jur de 65 minute, aproape cu 20% mai mult față de anul precedent. Plaforma socială, unde se căutau informații despre COVID-19, era facebook. Odată cu începutul pandemiei, simptomele de anxietate și depresie, au avut o incidență mai crescută. Confrom CDC – Centrul de Control și Prevenție a bolilor – din august 2020 până în februarie 2021, procentul adulților care au prezentat simptome de anxietate și depresie a crescut de la 36.4 % la 41.5%.