Tu ce stii despre apa?

Stiai ca toate functiile organismului se realizeaza cu ajutorul apei si ca fara aceasta am suferi de multe boli si s-ar ajunge pana la deces?

  • Daca se doreste o scadere ponderala apa este un ajutor de nadejde, nu numai ca ajuta la o mai buna functionare a metabolismului dar iti va da si senzatia de preaplin. Pentru a te ajuta este recomandat sa consumi un pahar de apa inainte cu jumatate de ora de masa. Unii specialisti recomanda ca apa sa fie rece deoarece atunci metabolismul se va pune in miscare incercand sa incalzeasca apa, deci metabolismul nu va fi in stare vegetanta ci va avea intotdeauna ceva de facut.
  • In momentele in care te simti fara vlaga si deshidratat consuma un pahar de apa plata la temperatura camerei , deoarece daca vei aduce organismului cantitatea optima de apa automat inima va pompa mult mai eficient sangele si ca atare va dispare senzatia de toropeala.
  • In tesuturi exista intre 70-80% apa , iar atunci cand esti deshidratat automat corpul va suferi un stres si functiile sale vor fi mai incetinite. In momentul in care simti o usoara senzatie de sete atunci este semn ca trebuie sa te hidratezi, in tesuturile tale neexistand suficienta apa.
  • Un organism hidratat va preveni in timpul exercitiilor fizice crampele musculare si blocajele articulare.
  • Daca vrei sa ai un ten mai frumos cu riduri inexistente sau mai discrete consuma apa, hidrateazate atat din exterior cat si din interior;
  • Pentru un tranzit intestinal normal pe langa fibre apa este foarte importanta. Intra in compozitia fecalomului , prevenind constipatia;
  • De asemenea daca doresti sa previ „pietrele „la rinichi atunci consuma suficienta apa, cel putin 2 l pe zi pentru a „spala „suficient rinichii;
  • In mod normal se recomanda aproximativ 2 l de apa pe zi, dar acest lucru este variabil deoarece necesarul de apa pe zi depinde de varsta, sex, inaltime, conformatie coporala , activitatea depusa si de anotimp.

Tu cata apa consumi?

Bibliografie:

  1. http://www.WebMD.com